WIE ZIJN WIJ?

Familie Egberink

Wat leuk dat je de moeite neemt om een kijkje te nemen op onze website en om ons en onze honden te leren kennen! Wij zijn familie Egberink en hebben één passie: Wheatens!

Toen wij aan het oriënteren waren naar een nieuwe hond kwamen we in contact met familie van der Meer. Zij hebben zelf ook Wheatens en waren bereid om ons te helpen waar ze konden. Zo kwamen we door hun hulp in contact met Marion Gelok en door haar hebben wij ons gemeld bij een fokker in Enkhuizen.

Acht jaar geleden was dan eindelijk de wens in vervulling gegaan; onze eerste Wheaten! Kailey (stamboomnaam: Swheat Sis de Morrigan) kreeg een warm welkom en een nieuw thuis in Hengelo na haar eerste acht weken doorgebracht te hebben met het nest in Enkhuizen.

Na goed vooronderzoek te doen naar Wheatens kwamen we er snel achter dat we haar niet als huis, tuin en keuken hond wilden opvoeden.

We zagen veel ambitie in haar en het ras en hebben daarom besloten na de puppy trainingen te starten ringtraining om haar op te leiden voor shows. Hierbij hebben we veel hulp gehad van Jolien en Marrit van der Meer. Zij hebben de eerste jaren Kailey voorgebracht op de shows en hebben dan ook mooie prijzen in de Jeugdklasse, Tussenklasse en Open klasse weten te bemachtigen.

Nadat de eerste medailles in de kast hingen zijn we het fokproces ingegaan samen met Marion Gelok. We zijn dan ook begonnen met fokken onder haar kennelnaam De Morrigan. Kailey haar eerste nestje kwam op 1 september 2018 op de wereld. Moeder Kailey had vijf prachtige pup’s ter wereld gebracht waarvan wij er zelf één hebben gehouden. Sira (stamboomnaam: Welcome Whitney de Morrigan) was een ondeugende pup die op ontdekking uitging. We wisten snel genoeg dat Sira zich thuis zou blijven voelen bij ons! Ook met Sira zijn we begonnen met ringtraining en hebben we verschillende prijzen mogen bemachtigen, met als klapper op de vuurpijl: Beste Jeugdhond 2019.

Nu, 8 jaar verder, zijn we vele trainingen, vele shows, vele prijzen, zes nesten en 27 pups verder. Drie nesten van Kailey en drie nesten van Sira.

We hebben veel ervaring opgebouwd met betrekking tot de honden, de shows en het fokken. Vandaar ook de keus om vanaf oktober 2021 onder naam van Gerrit Egberink, kennel Dutch Hessels verder te gaan met het fokken. Al onze nesten worden aandachtig gefokt met het oog op gezondheid, karakter en schoonheid en uiteraard met stamboom. Onze bijzondere aandacht gaat uit naar socialiseren van de pups en het nest in een warm huis opvoeden.

Uiteraard staan wij de nieuwe baasjes graag bij met raad en daad en blijven graag op de hoogte van elkaar door even te bellen of simpelweg wat foto’s te sturen.

Ook organiseren we regelmatig een wandeling/reünie waar we graag onze uitgevlogen Wheaten, en natuurlijk hun nieuwe gezin, verwelkomen!

Wil jij meer over ons of over onze honden te weten komen? Schaam je niet en bel gerust, we helpen je graag verder!

Gerrit Egberink

egberink62@kpnmail.nl

+31 6 41 13 95 37

Almelo